tirsdag 10. september 2013

Utvekslingsopphold og sommerjobb, og tanker omkring dette

Har du nylig, eller tidligere i studiet, vært på utveksling til et annet land og universitet? Har du erfaringer fra oppholdet og utveksling generelt, som du tenker at andre kunne hatt glede og nytte av å vite?
Hvis du kan svare ja, tja, kanskje eller vet ikke på et eller flere av disse spørsmålene så må du veldig gjerne ta kontakt med oss i Atlas. Selv om du nødvendigvis ikke har studert noe direkte geomatikk-relatert under selve oppholdet så er vi like interessert likevel, det at du er geomatikk-student er det essensielle. Vi tror at mange sitter inne med mye både nyttig og spennede fra sine utvekslingsopphold, og samtidig at det i andre enden sitter mange som vurderer og har spørsmål om nettopp dette. Derfor tenker vi at det kunne være et bra tiltak å vie plass til dette temaet på Atlas sin hjemmeside.
For å få til dette trenger vi at studenter fra geomatikk som har vært ute vil skrive en liten tekst om noe av det dere opplevde under utvekslingen, ting dere gjerne skulle vært kjent med på forhånd men som ingen aldri fortalte dere, erfaringer som andre kan ta med seg eller bare generelt en oppmuntring til de som vurderer å ta et slikt semester. Fortell hvor du har vært, og gjerne hvorfor du valgte nettopp det studiestedet. Hvilke fag og kurs du fulgte, hvor du bodde og ellers det som måtte være av interesse. Send en tekst (en halv side, eller så lang tekst som du vil, er flott) til atlasumb@gmail.com, så vil vi legge den ut her på hjemmesiden.

Det samme gjelder deg som har hatt relevant sommerjobb i år eller tidligere, hos aktuelle geomatikk-relaterte bedrifter og arbeidsgivere. Det hadde vært kjekt å høre om folks erfaringer fra ulike arbeidsplasser, typer arbeidsoppgaver, hvordan man fikk jobben i utgangspunktet eller bare generelt hvor og hva. Mange lurer nok på hvor man eventuelt kan få ansettelse i forhold til en sommerjobb eller deltidsjobb, og i den forbindelse av stor verdi å høre andres erfaringer og tips til hvilke bedrifter de har arbeidet hos eller om hvordan man i utgangspunktet kan gå frem for å få en slik type jobb. Igjen, det trenger ikke være noen lang tekst, men det er ganske sikkert at det er mange som har interesse av å høre om akkurat dine erfaringer - både nåværende nye og gamle studenter, men ikke minst også fremtidige studenter på geomatikk. Og ikke misforstå selv om det ikke til nå er blitt nevnt eksplisitt, men det er absolutt kjærkomment med erfaringer skrevet av allerede ferdig utdannede geomatikk-studenter også. Send en tekst til atlasumb@gmail.com, så ordner vi resten.


Akkurat det du har å komme med kan være til stor nytte for andre, så tenk for all del ikke lite om det du har erfart. Atlas vil gjerne arbeide med å få til et bedre utvekslings-tilbud for geomatikk-studenter, i forhold til flere utvekslingsavtaler og bedre informasjon, og jobber blant annet opp mot instituttledelsen for oppnåelse av dette. Det er derfor også veldig bra med studenters egne opplevelser av tidligere opphold, og vi ønsker at også flere skal reise ut og få tilsvarende gode erfaringer.
Atlas legger også ned mye arbeid i å kontakte bedrifter som er interessert i nettopp geomatikk-studenter som oss. Har du hatt jobb hos en bedrift, et firma eller en annen arbeidsgiver som du tenker kunne være av interesse for flere, eksempelvis i forhold til en beriftspresentasjon eller liknende, så er det også bare å tipse oss i Atlas om dette. Mail-adressen er fremdeles den samme; atlasumb@gmail.com.
Atlas er til for at akkurat du skal få et bra både faglig utbytte og sosialt bra miljø som geomatikk-student, så er det noe du går rundt og tenker på, er misfornøyd med eller ønsker forandring på er det bare å komme til oss, så skal vi se hva vi kan få gjort med saken.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar